This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Jom Join Group Blog Guru Malaysia

Kami menjemput anda semua untuk menyertai kami di media sosial FB melalui group kami di link berikut :-

RPT KSSR 2015

Bagi mendapatkan RPT KSSR TAhun 2015 dari Tahun 1 hingga Tahun 5, maka bolehlah anda klik di link berikut:-

http://www.sistemguruonline.my/p/rpt-kssr-semua-subjek.html?m=1

Terima kasih kepada pengurusan web sistem guru online kerana membantu meringankan tugasan para guru.

Selamat memuat turun.

Nota Pembinaan Perancangan Strategik Untuk Sekolah



Alhamdulillah. Saya berjaya dapatkan nota-nota terkini tentang Pembinaan Perancangan Strategik Sekolah. Jutaan terima kasih buat Tuan Abdul Razak bin Alias selaku Pemudah Cara di IAB yang membantu memberikan nota-nota tersebut dan sudi memanjangkannya kepada saya dan anda semua.


PS: Join group support bagi Blog Guru Malaysia di 

https://www.facebook.com/groups/bloggurumalaysia/

Perancangan Strategik

Buat para guru yang tercari-cari contoh Perancangan strategik, boleh dapatkan di link-link di bawah:-

Semoga membantu anda.

Broucher Pembelajaran Alaf 21




Berminat untuk mendapatkan broucher di atas dalam bentuk MS Publisher? 

Caranya cukup mudah..dapatkan di group di bawah:

https://www.facebook.com/groups/bloggurumalaysia/

Sila join group ye.. ;)

Pelancaran Group FB Blog Guru Malaysia

Sebagai alternatif membantu anda semua, maka saya bina sebuah group di FB bagi memudahkan kita semua berkongsi informasi dan bahan.

Diharapkan anda semua sudi untuk join group berkenaan kerana saya membinanya khusus untk anda semua yang budiman.

https://www.facebook.com/groups/bloggurumalaysia/

Jom sama-sama mengeratkan ukhwah dan persahabatan di sana.

Ebook Formula Tarik Rezeki

{BACA DENGAN GEMBIRA ^_^ **

MEMBACA itu WAJIB

>>>>RAHSIA PEMBERSIHAN KOLAM JIWA YANG PALING BERKESAN MENARIK REZEKI<<<<

EDISI 5 TERBAIK (BEST SELLER)
----------------

“Formula terbukti berjaya untuk menarik rezeki yang melimpah ruah, kebahagiaan hati, kekayaan harta dan jiwa, serta keberkatan hidup di DUNIA dan di AKHIRAT”

SANGAT SESUAI UNTUK MEREKA YANG MEMPUNYAI PENYAKIT DI BAWAH:

1) DENGKI
2) SAKIT HATI DENGAN ORANG
3) CEMBURU
4) MURUNG
5) SEDIH
6) MASALAH KOMUNIKASI
7) LALAI
8) LUPA
9) TAK CUKUP DUIT
10) MERASA DIRI HEBAT
11) RIAK
12) BERCELARU
13) TIDAK TENANG TIDUR
14) SUKA FIKIR MASALAH
15) TIDAK TAHU MEMBETULKAN NIAT
16) SUKA FIKIR BUKAN-BUKAN
Dan banyak lagi..

 Jika dibaca penuh penghayatan


LIHAT APA KATA PEMBACA EBOOK 70 FORMULA REZEKI INI
=====================================

"Baru2 akak dilanda satu masalah dlm diri akak.... masa tu mmg lost.. sehingga akak rasa mcm gelap aje dunia ni pada kemuncak masalah tu.. sehingga satu mlm... akak baca blk ebook nora hingga tertidur.. bangun pagi.. akak rasa lain sgt.. mcm ada satu semangat baru.. masalah tu jd kecik pulak.. start dari mlm tu.. mmg akak akan selalu baca.. bila akak fikir balik... baru akak perasan.. ebook nora kandungan dia "happy2..".. membakar semangat.. sbb tulah.. kalau akak bc seblm tidur.. bila bangun pagi mood jd happy n bersemangat...."    -CIKPUAN NOR ZAHIDAH ARIFFIN


BERMINAT MILIKI EBOOK INI? TEMPAH SEKARANG.
500% BERKESAN. SETIAP HARI PASTI TERSENYUM 24 JAM. ^_^

Jaminan wang dikembalikan 500% tanpa ragu.
"Red"]TEKAN SINI SEKARANG SEBELUM TAWARAN DITUTUP------>>>

Klik  Di sini untuk pembelian : 

 FORMULA TARIK REZEKI


Cikgu Niezam

Cara mudah download video dari Youtube

Hai..berjumpa lagi kita wahai sahabat.

Kali ini saya nak share tentang cara mudah untuk memuat turun atau download video dari Youtube.


3 langkah mudah

1. Buka Youtube kemudian pilih video yang anda ingin memuatturun. Saya memilih video Upin dan Ipin sebagai contoh.



2. Setelah video tersebut dipilih, maka akan terpapar url bagi link video tersebutkan? Seterusnya anda tambah perkataan 'ss' di hadapan link tersebut seperti di bawah. Kemudian jangan lupa klik 'enter'.


3. Anda seterusnya secara automatik akan dibawa ke link di bawah. Pilihlah format video yang anda inginkan dan tunggu sehingga selesai memuat turun. Mudahkan!


Selamat mencuba. Semoga berjaya

Borang Pelaporan PBS Tahun 1 hingga Tahun 4

Oklah kengkawan yang comei lote semua.

Pertama sekalai saya ingin beritahu bahawa saya dalam proses upgrade blog ini. Tujuannya supaya blog ini lebih pelbagai dan bukan sekadar tertumpu kepada BBM sahaja.

walaupun begitu segala info dan bahan-bahan yang bersesuaian tetap akan saya sertakan di sini. So jangan risau ye.

Kali ini saya uploadkan Borang Pelaporan PBS dari Tahun 1 hingga ke Tahun 4 dalam satu folder. Selain daripada Borang Pelaporan, di dalam folder terbabit turut saya sertakan Panduan Perkembangan Pembelajaran Murid atau PPPM untuk memudahkan anda semua yang budiman..

Selamat memuat turun ye..pastikan laptop anda mempunyai program win RAR.. :)


KLIK SINI ; DOWNLOAD PBS

Set Soalan PERCUBAAN UPSR 2014

Bagi anda yang tercari-cari bahan untuk pelajar anda yang bakal menghadapi UPSR nanti, di sini saya selitkan link untuk mendapatkan set PEPERIKSAAN PERCUBAAN UPSR 2014

Selamat memuat turun semoga membantu

http://www.bumigemilang.com/soalan-percubaan-upsr-2014-koleksi-semua-negeri/

PS; lama admin tak bersiaran..maaf semua

Rancangan Pelajaran Tahunan ( RPT KSSR Tahun 4 )

Mengajar Tahun 4? Mencari-cari RPT mata pelajaran Tahun 4?

Baiklah bagi membantu anda semua di sini saya letakkan link web yang menyediakan RPT KSSR Tahun 4.

Semoga memberi manfaat kepada anda semua.

http://www.kssronline.com/p/lesson-plan.html

Rancangan Tahunan KSSR Tahun 3

Apa khabar semua? rasanya ramai yang mencari-cari Rancangan Tahunan KSSR Tahun 3 kan?

Bagi membantu anda, maka saya sertakan link yang membolehkan anda memuat turun RPT KSSR Tahun 3. Selamat memuat turun

http://www.kssronline.com/p/lesson-plan.html

My Qalam Read Pen ( Al Quran Digital )



Assalamualaikum dan salam sejahtera...apa khabar anda semua..semoga semuanya sihat-sihat ..Post saya kali ini khusus untuk anda yang beragama Islam. pastinya anda pernah mendengar tentang Al Quran Digital kan?..maka kali ini saya berikan sedikit info tentangnya untuk pengetahuan anda semua. jom baca... 

6 SEBAB KENAPA ANDA HARUS MILIKI MY QALAM HARI INI JUGA

1. Sangat mudah digunakan walaupun budak umur 3 tahun kerana pen hanya perlu disentuh pada quran atau muqaddam tanpa perlu tekan mana-mana butang untuk ubah fungsinya.

2. Sangat muda
h belajar quran kerana ada fungsi word by word (tapi berguru wajib ya, ini sebagai bantuan sahaja).

3. Stok limited. Setiap kali kami keluarkan stok memang cepat habis, yang lambat terpaksa tunggu next stok pula sebab My Qalam sangat bagus.

4. Dapat dijadikan hadiah. Dengan pembungkusan yang amat menawan ia amat sesuai untuk dijadikan hadiah kepada ibu bapa, pasangan atau anak anda atau rakan yang mendirikan rumah tangga.

5. Harga istimewa sementara stok masih ada. Hanya RM 315 dengan penghantaran percuma (harga biasa RM 350)

6. Hadiah percuma diberikan!

i) Buku Panduan Haji dan Umrah
ii) Kamus Melayu - Arab
iii) Tasbih Digital

Cara Order :

1. Bank in ke - Maybank : 1550-9612-6633 (Ahmad Nizam bin Dzulkifli )
- CIMB : 0509-0076-9885-22 (Ahmad Nizam bin Dzulkifli )

Email:cikguniezam@gmail.com

2. SMSkan nama, alamat, dan masa bayaran dilakukan ke 019-6087446

atau

Beli secara online di http://mymuslimstore.com/?p=myqalam

Call/SMS: Cikgu Niezam : 019-6087446 / 012-2173721 utk sebarang pertanyaan.

Dapatkannya segera!

Borang Kira BMI Automatik

Salam...rasanya semua tahu bahawa guru kelas diminta mengira ukuran tinggi dan berat pelajar seterusnya mengira BMI mereka..pening gak yek..jadi bagi membantu anda..saya berikan pengiraan automatik. harap ia dapat membantu anda semua...yoshhh Ada masa jangan lupa kunjungi kedai online saya yek..macam-macam ada di sana www.mymuslimstore.com

DOWNLOAD BORANG DI SINI :

http://www.ziddu.com/download/19404418/BorangRBS101.xls.html

Panduan E-daftar Tahun 1

salam sejahtera..

lama tak hantar bahan untuk anda semua..maybe anda pun bosan yek.. ok lah bersama-sama ni saya sertakan Panduan E-daftar Tahun satu kepada guru-guru yang terlibat..Selamat menjalankan tugas..

http://www.slideshare.net/cikguniezam1/e-daftar-tahun-1-dalam-aplikasi-pangkalan-data-murid


Kemahiran Membaca Cepat

Kemahiran Membaca Cepat Part 1Kemahiran Membaca Cepat ( Part 1 ) merangkumi kemahiran asas dan teras untuk murid-murid sekolah rendah atau kanak-kanak pra-sekolah untuk membina kecekapan membaca, dan secara tidak langsung dapat menulis dan mengeja dengan baik.

Kemahiran Membaca Cepat Part 2
Kemahiran Membaca Cepat ( Part 2 ) merupakan kesinambungan bagi buku Kemahiran Membaca Cepat ( Part 1 ). Buku ini ditulis berpandukan sukatan pelajaran Bahasa Melayu bagi Kelas Intervensi Awal Membaca dan Menulis ( KIA 2M ).

Jika anda berminat untuk mendapatkan kedua-dua ebook ini (RM30) sila email kepada saya di cikguniezam@gmail.com


Rahsia Tangisan Bayi






Biasanya, setiap kali bila bayi menangis, ibunya akan terus menyusukannya. Sebenarnya, lapar bukanlah satu-satunya sebab bayi menangis. Selain dari lapar, bayi akan menangis bila menghadapi keadaan-keadaan seperti penat, kembung perut, tidak selesa, perlu sendawa dan beberapa sebab lagi.

Seorang ibu mendakwa bahawa beliau boleh berkomunikasi dengan bayinya dan faham apa kehendak-kehendak si comel bila mereka menangis. Pendek kata, beliau boleh faham 'bahasa bayi'.

Dengan meneliti bunyi tangisan bayi, beliau boleh bezakan sama ada bayi tersebut, penat, letih, tidak selesa, perlu sendawa atau sebab-sebab lain.

Jika seseorang ibu itu faham sebab-sebab bayi menangis, tidak akan timbul masalah bayi tersebut menangis berpanjangan kerana apabila kehendak bayi itu dipenuhi, sudah pasti dia akan berhenti menangis.

Menurut ibu tersebut, tangisan bayi bukanlah satu bunyi yang dihasilkan secara rawak, tetapi ia adalah satu bentuk komunikasi oleh bayi bagi menyampaikan keinginan mereka.

Tangisan adalah merupakan 'bahasa universal' bagi bayi. Buktinya, teknik yang digunakan oleh si ibu ini telah diuji oleh lebih dari 1000 bayi dari 30+  bangsa seluruh dunia.

9 daripada 10 ibu-ibu memberikan respons yang positif terhadap teknik ini.

70% ibu-ibu melaporkan bahawa mereka lebih yakin dan selesa setelah berjaya mengenalpasti teknik ini.

2 daripada 3 bapa melaporkan bahawa tekanan emosi yang mereka hadapi berkurangan dan hubungan rumahtangga yang lebih harmoni.

Anda tak percaya?

Salah seorang dari ibu tersebut telah membuktikan fakta ini dengan menggunakan rakaman video anaknya sendiri.

Nak tengok? KLIK SINI 

Contoh Laporan dan Kertas Kerja

Assalamualaikum dan salam sejahtera. lama betul saya tak update blog ni. Maafkan saya. Maklumlah cuti-cuti ni sibuk bebenor teman...Kali ini saya lampirkan beberapa contoh laporan dan kertas kerja yang boleh anda gunakan untuk memudahkan kerja-kerja anda. Selamat memuatturun..

KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD

Set Soalan SPM

Bagi yang masih tercari-cari set-set soalan SPM, di sinilah tempatnya. Pelbagai koleksi daripada pelbagai negeri dan mata pelajaran terdapat di sini. Ringkasnya memang berbaloi jika anda ke mari.

KLIK SINI

Penaja: INCOME POWER

Bahan Pembelajaran Untuk PMR dan SPM


Setelah lama mencari, baru saya terjumpa satu portal pembelajaran untuk para pelajar yang bakal menduduki PMR dan SPM. Harapnya ini membantu anda semua yang banyak menghantar email kepada saya bertanyakan bahan pembelajaran untuk PMR dan SPM. Nanti jika ada info terkini tentang bahan-bahan bantu bagi PMR dan SPM, akan saya beritahu anda khususnya VIP member sebab senang untuk saya menghantar email kepada anda. Jadi jika anda belum lagi mendaftar sebagai VIP member, daftarlah segera. Banyak kelebihannya. Chewahhhhh..

Jom tengok bahan untuk PMR dan SPM di sini :-

http://learningcontent.dyndns-free.com/web/flapp/

Set Soalan UPSR Negeri-negeri 2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera...Lamanya tak update blog ni..
Maafkan hamba ya..
Sebelum itu hamba ingin menbgucapkan selamat berpuasa kepada rakan-rakan.
Dah beli persiapan raya?..Hamba sudah membelinya sebelum puasa lagi..malas nak bersesak-sesak nanti.

Baiklah baru-baru ini saya mendapat info tentang satu lubuk soalan Percubaan UPSR 2011. Memang banyak set soalan percubaan negeri-negeri tahun 2011. Baiklah jika minat bolehlah klik
di link di bawah dan memuatturunnya....