Ebook Best

Animasi Simpulan Bahasa.. Sangat disarankan Untuk Download

Animasi ini sangat saya galakkan untuk anda mengambilnya..sebab macam-macam boleh guna. Paparan yang saya beri ini hanya sebahagiannya sahaja.. dan perlu dinyatakan bahawa grafik ni berbentuk animasi..maksudnya bergerak-gerak.. memang besd untuk buat kuiz dalam kelas..atau sebagai aktiviti panitia..

DOWNLOAD CEPAT

Software RAR

Salam sejahtera..belakangan ini banyak saya terima email dari pembaca setia blog ni.. terima kasih kerana memberi respon kepada blog ni.. ada antaranya bertanyakan tentang software RAR kerana dengan adanya software ni barulah apa bahan yang anda download boleh dibuka so apa lagi...sedutttttttttt.... :)

KLIK SINI

Software Oxford Pocket Dictionary

Inilah paparan bagaimana software ni berfungsi. Dengan adanya software ni maka banyak memudahkan para guru mencari makna perkataan khususnya guru English. Diingatkan di sini bahawa software ini adalah hanya dalam BI to BI tau..

KLIK SINI UNTUK DAPATKANNYA

Panduan dan Skima Penulisan UPSR

Salam.. kali ini saya berikan tambahan bahan untuk Bahasa Melayu Penulisan UPSR. Slide ini dibina oleh salah seorang yang sangat berpengalaman dalam UPSR. Jadi inilah peluangnya untuk melihat tips-tips yang berguna bagi para pelajar kita.

KLIK SINI

Cara-cara nak Remove Kapersky Dengan Mudah


Salam..jumpa lagi.. Rasanya banyak sekolah yang dah dapat cd kaspersky yang barukan?. Tapi timbul masalah nak remove kaspersky yang lama tu..siap nak password bagai..his.his..his. So saya berikan anda satu software yang sangat membantu..tapi software ni hanya untuk removekan kaspersky sahaja tau? ok selamat mencuba..

KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD

750,00 e-book:Sumber Rujukan Dunia Untuk Pelajar, Guru dan Ibu Bapa

Salam..post kali ini agak berlainan sikit sebab saya baru berjumpa satu web yang rasanya saya patut kongsi segera dengan anda. Lihatlah sendiri apa faedahnya yee.

750,000 e-Buku :
Sumber rujukan dunia untuk Pelajar, Guru dan Ibu Bapa

750,000 e-Book : The Worlds Resources for Student, Teacher and Parent


Sasaran : Pengguna tempatan dan seluruh dunia / Target : Local user and world wide


Bahasa yang digunakan termasuklah / Language includes :
1. Bahasa Inggeris / English Language
2. Bahasa Sepanyol / Spanish Language
3. Bahasa Rusia / Russian Language
4. Bahasa Jerman / German Language
5. Bahasa Indonesia / Indonesia Language
6. Bahasa Melayu / Malay Language (akan datang / coming soon)


Lingkungan Usia /
Age range :
1. 5 - 9 tahun / 5 - 9 years old
2. 10 - 14 tahun / 10 - 14 years old
3. 15 - 17 tahun / 15 - 17 years old
4. 18 ke atas / 18 years and above


Berikut adalah contoh artikel yang disediakan untuk 3 peringkat pengguna / Below is the sample article for 3 stages of user :



Pelajar /
Students
1. Sumber pembelajaran yang sesuai dengan semua gaya pembelajaran / Learning resources that match all learning styles

2. Lebih 100 Simulasi interaktif / 100 more interactive simulations

3. Lebih 300 Perkakas pembelajaran Inggeris yang interaktif / 100 more English learning interactive tools

4. Lebih 1,280 Permainan pendidikan /
1,280 more educational games
5. Lebih 23,000 Buku Audio / 23,000 more Audio Books

6. 500,000 e-Buku /
500,000 e-Books
7. Individu ke Individu tutorial persendirian / One to One private tutoring



Guru / Teacher
1. Lebih 21,000 Lembaran Kerja Guru / 21,000 Teacher Worksheets
2. Lebih 1,000 Lembaran Seni Bahasa /
1,000 more Language Arts Worksheet
3. Lebih 3,500 Lembaran, Penulisan kerja Matematik / 3,500 more Maths Worksheets, Writing
4. Lebih 1,100 Pemahaman Bacaan / 1,100 more Reading Comprehension
5. Menghasilkan Rubric / Rubrics Makers
6. 6,000 e-Buku Guru / Teachers e-Book
7. Pembuat Lembaran kerja dalam talian /
Worksheet Maker Online
8. Artikel Teknik Pengurusan Kelas / Classroom Management Techniques articles
9. Mentor guru individu ke individu / Teachers Mentoring one to one by e-mail




Ibu Bapa / Parents
1. e-Perpustakaan Ibu Bapa :
muaturun lebih 1000 e-buku dalam format pdf / Parental e-library: 1000+ e-books downloadable in PDF format.
2. Artikel Keibubapaan / Parenting articles
3. Artikel Kebapaan /
Fathering Articles
4. Latihan Keibubapaan / Parenting Training e-course
5. Kit Penyelesaian Keibubapaan / Parenting Solutions Kid
6. Kaunseling
keibubapaan individu ke individu melalui e-mel / Parental counseling one to one by e-mail


Nota matapelajaran yang disediakan termasuklah / Provided subject's note includes :

1. Matematik / Mathematics

2. Sains
/ Science
3. Bahasa Inggeris
/ English Language
4. Sastera
/ Literature
5. Perkakas Ibu Bapa
/ Parents Toolkit
6. Perkakas Guru
/ Teachers Toolkit



Untuk maklumat lanjut sila daftar PERCUMA di laman web kami / For further details please register for FREE at our website :
http://www.ebookscard.biz/smartteam

Slide Teknik Menjawab Bahasa Inggeris UPSR

Salam ..kali ini saya berikan anda tiga slide MS Powerpoint tentang teknik menjawab Bahasa Inggeris UPSR. Harap anda sukakannya..Mungkin isinya ada unsur-unsur persamaan tetapi cara persembahannya adalah berlainan. Anda boleh mendapatkannya dengan klik pada tajuk di bawah ini ye..Jumpa lagi

TEKNIK MENJAWAB BAHASA INGGERIS PAPER 2 - SLIDE 1


TEKNIK MENJAWAB BAHASA INGGERIS - SLIDE 2


TEKNIK MENJAWAB BAHASA INGGERIS - SLIDE 3

Set Induksi Bahasa Inggeris:Kalau tak pandai Bahasa Inggeris Part 2

Ini pula Part 2. Best gak tau..

video

Download Di sini

Set Induksi Bahasa Inggeris:Kalau tak pandai Bahasa Inggeris Part 1

Yeah yang ni saya berikan untuk anda lihat dan dengar untuk menghilangkan boring anda..


video

Jika anda suka video ni anda bolehlah
Download di sini

Set Soalan Science UPSR

Salam..kali ini saya berikan pula set soalan Science UPSR iaitu untuk Tahun 4 hingga 6. Set ini sangat sesuai untuk ulangkaji. Jawapan pun ada disertakan untuk kemudahan anda.
Buat masa ni saya ada masalah tentang external hard disk saya so agak lambat untuk saya postkan apa-apa yang baru. Namun saya akan cuba mengatasinya. Doakanlah external hard disk saya kembali sihat..huhuhuu

DOWNLOAD DI SINI

Software Waktu Solat

Kali ini saya postkan satu perisian solat yang boleh digunakan bukan sahaja di Malaysia, tetapi di seluruh dunia. Anda boleh installkan di pc atau laptop anda. Anda juga boleh pilih kawasan atau daerah tempat anda tinggal supaya selaras waktu solatnya. Apabila masuk sahaja waktu solat, azan akan berkumandang. Anda boleh juga setkan untuk paparan hadis..Apa lagi

DOWNLOADLAH KAT SINI

Perisian Kalendar Hijrah

Pernah tak anda cuba mencari tarikh lahir anda mengikut kalendar Islam? bagi yang muda dan baru lahir tentu takde masalah nak mengetahunyakan? Tapi bagi yg dah suam-suam kuku nii..hii..hii akukah ini?. so ringkas cerita anda download software kalendar Islam atau kalendar Hijrah ini. Harap setelah anda mendownloadnya maka anda tahulah tarikh lahir anda mengikut kalendar Islam. Jumpa lagi..

KLIK SINI

Perisian Cari Kembali Fail Yang Terpadam

Anda pastinya pernah berdepan dengan masalah terpadam atau terdelete sesuatu fail dan selepas itu anda mula rasa marah sebab kerja-kerja anda sia-sia dan masa anda terbuang begitu saja. Pernah rakan saya menangis kerana hal seperti ini. Bagi membantu anda saya berikan satu software.. jangan takut..free jer. :) Apa yang perlu andalah klik dan cari..mudah jer gunanya..Lupa nak bagitahu perisian ni namanya restoration..ingat nama ini restoration
Download di sini.

Koleksi Kata-Kata Indah

Salam..lama saya tak postkan bahan baharu..jangan marah ye..sekarang ni saya agak sibuk dengan alea corp yang makin mengganas. Okaylah kali ini saya berikan anda koleksi kata--kata indah yang boleh anda guna sebagai wallpaper, print and tampal di kelas anda dan macam-macamlah..cara nak gunanya.

DOWNLOAD Sekarang

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting